Vištiena troškinama daugybėje svogūnų, kurie suteiks patiekalui sultingumo ir skonio.
Troškintos mėsos ir svogūnų padažas puikiai tiks beveik prie bet kokio garnyro, o ypač skanus jis bus su grikiais. Vištiena troškinama daugybėje svogūnų, kurie suteiks patiekalui sultingumo ir skonio. Gaminimui naudokite bet kurią vištienos dalį: vištienos filė, šlauneles, blauzdas.
Receptas
Ingredientai:
- Vištienos filė 800 g
 - svogūnai 300 g
 - česnakas 2 skiltelės
 - sviestas 50 g
 - vanduo 30 ml
 - ciberžolė 0,5 šaukštelio.
 - maltų juodųjų pipirų
 - druska
 
Paruošimas:
- Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
 - Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką – gabalėliais.
 - Į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą, tada svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
 - Sudėkite česnaką, vištieną, vandenį, ciberžolę, maltus juoduosius pipirus, druską ir išmaišykite.
 - Troškinkite po uždengtu dangčiu, ant silpnos ugnies 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
 
Prieskonius naudokite pagal savo skonį.
