Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Jis suteiks energijos ir naudos organizmui.
Šiame pudinge gausu skaidulinių medžiagų, augalinės kilmės omega-3 ir baltymų. Tai puikūs širdžiai naudingi pusryčiai. Širdies sveikatai naudingos skaidulinės medžiagos ir omega-3 riebalų rūgštys mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
Aštuonios braškės suteikia pakankamą vitamino C dozę ir 8 % folio rūgšties paros normos.
Receptas
Ingredientai:
- 3 šaukštai chia sėklų
 - 1-2 valg. šaukštai medaus ar kito saldiklio
 - 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina)
 - 1/2 puodelio šviežių arba šaldytų braškių
 - keli mėtų lapeliai papuošimui
 - 1 puodelis pieno (galite naudoti bet kokį pieną)
 
Paruošimas:
- Sumaišykite chia sėklas, pieną, medų ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, kad chia sėklos nesudarytų gumuliukų.
 - Palikite išbrinkti: dubenėlį ar stiklainį uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba per naktį. Per tą laiką chia sėklos sugers skystį ir susiformuos tiršta, į pudingą panaši tekstūra.
 - Kol pudingas brinksta, supjaustykite braškes griežinėliais. Jei norite, galite jas šiek tiek susmulkinti, kad tekstūra būtų vientisesnė, arba palikti sveikus gabalėlius, kad būtų vientisesnė tekstūra.
 - Kai chia pudingas bus paruoštas, dar kartą jį išmaišykite. Supilkite jį į puodelius ar lėkštes, ant viršaus užberkite pjaustytų braškių ir papuoškite mėtomis.
 
