Konservuota tuno sriuba su ryžiais ir pomidorais: paprastas receptas

Vos pusvalandis ir pirmasis patiekalas paruoštas

Kai neturite laiko ir labai norite sriubos, šis receptas kaip tik jums. Vos pusvalandis ir pirmasis patiekalas jau paruoštas.

Į sriubą įberkite ryžių ir ji taps tiršta bei soti.

Receptas

Ingredientai:

  • natūralūs tuno konservai 190 g
  • bulvės 2 vnt.
  • ryžiai 2 valg.
  • vandens 1,5 litro
  • svogūnai 1 vnt.
  • morkos 1 vnt.
  • pomidoras 1 vnt.
  • Daržovių ir žolelių prieskoniai
  • augalinis aliejus 2 šaukštai.
  • druskos
  • žolelės (krapai, petražolės

Paruošimas:

  1. Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Ryžius nuplaukite, kol taps skaidrūs.
  3. Sudėkite bulves ir ryžius į verdantį vandenį ir virkite 10-15 minučių (jei reikia, nugriebkite putas).
  4. Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną, pomidorą supjaustykite nedideliais kubeliais, o morkas – šiaudeliais.
  5. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės, sudėkite pomidorus ir kepkite dar dvi minutes.
  6. Į bulves ir ryžius sudėkite pakepintas daržoves, tada tuną, pipirus, druską ir troškinkite penkias minutes. Pabaigoje įberkite žolelių ir troškinkite dar minutę.
  7. Sriubą patiekite iš karto po virimo.

Tunų konservus taip pat galima naudoti aliejuje, tik sriuba bus riebesnė.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai