Vos pusvalandis ir pirmasis patiekalas paruoštas
Kai neturite laiko ir labai norite sriubos, šis receptas kaip tik jums. Vos pusvalandis ir pirmasis patiekalas jau paruoštas.
Į sriubą įberkite ryžių ir ji taps tiršta bei soti.
Receptas
Ingredientai:
- natūralūs tuno konservai 190 g
 - bulvės 2 vnt.
 - ryžiai 2 valg.
 - vandens 1,5 litro
 - svogūnai 1 vnt.
 - morkos 1 vnt.
 - pomidoras 1 vnt.
 - Daržovių ir žolelių prieskoniai
 - augalinis aliejus 2 šaukštai.
 - druskos
 - žolelės (krapai, petražolės
 
Paruošimas:
- Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
 - Ryžius nuplaukite, kol taps skaidrūs.
 - Sudėkite bulves ir ryžius į verdantį vandenį ir virkite 10-15 minučių (jei reikia, nugriebkite putas).
 - Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną, pomidorą supjaustykite nedideliais kubeliais, o morkas – šiaudeliais.
 - Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės, sudėkite pomidorus ir kepkite dar dvi minutes.
 - Į bulves ir ryžius sudėkite pakepintas daržoves, tada tuną, pipirus, druską ir troškinkite penkias minutes. Pabaigoje įberkite žolelių ir troškinkite dar minutę.
 - Sriubą patiekite iš karto po virimo.
 
Tunų konservus taip pat galima naudoti aliejuje, tik sriuba bus riebesnė.
