Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Padės nedidelis šaukštelis paprastos kavos tirščių.
Buvęs britų monarcho sodininkas pasidalijo neįprastu būdu, kaip rudenį hortenzijoms suteikti sodriai mėlyną spalvą ir išsaugoti sveiką sodą, rašo „Express”.
Spalvingi hortenzijų atspalviai – nuo rausvos iki tamsiai mėlynos – suteikia sodui šventišką išvaizdą. Ir yra paprastas būdas užtikrinti, kad šios gėlės visada būtų ryškiausių spalvų. Buvęs karaliaus Čarlzo sodininkas Džekas Stooksas (Jack Stooks), daugiau nei 20 metų dirbęs Gvogrovo rezidencijoje, pasidalijo šia veiksminga paslaptimi. Anot jo, norint, kad hortenzijos įgautų sodriai mėlyną atspalvį, rudenį į dirvą verta įberti šaukštą kavos tirščių.
„Kava puikiai tinka augalams, mėgstantiems rūgščią dirvą, pavyzdžiui, hortenzijoms. Ji veikia kaip natūrali trąša, ypač jei ja tręšite rudenį”, – aiškina sodininkas.
Stooksas taip pat pažymėjo, kad kava turi daug kitų sveikatai naudingų savybių. Jis atbaido vabzdžius, jei šalia sėdimosios vietos pastato indus su kavos tirščiais, be to, į sodą pritraukia sliekų, kurie padeda pagerinti dirvožemio struktūrą.
Kavos tirščiai gali būti pigi alternatyva brangioms trąšoms, nes juose yra augalams reikalingų elementų – azoto, fosforo ir kalio. Ją galima nedidelėmis porcijomis pabarstyti ant gėlynų arba įmaišyti į kompostą.
