Kas vietoj džiūvėsėlių ir miltų: purių ir sultingų kotletų su traškia plutele paslaptis

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Dėl šios duonos kotletai tampa minkšti ir turi daug sulčių, kurios kepant neišsiskiria.

Kai gaminame naminius kotletus, norime, kad jie būtų minkšti, sultingi viduje ir kartu turėtų tą traškią auksinę plutelę, kuri juos padaro tobulus. Tačiau kartais dėl džiūvėsėlių ar miltų kotletai būna per tankūs, o plutelė tampa šiurkšti ir sugeria daug riebalų. Tačiau yra keletas natūralių, skanių ir sveikų pakaitalų, kurie ne tik suformuoja rusvą plutelę, bet ir išlaiko sultis kotletų viduje.

Su kuo kepti kotletus, kad jie būtų purūs, sultingi ir turėtų auksinę plutelę

  • Avižiniais dribsniais. Susmulkinti avižiniai dribsniai puikiai išlaiko savo formą, bet neužkemša kotletų tekstūros. Jie sugeria dalį sulčių, todėl kotletai būna minkšti viduje ir lengvai traškūs. Ši duona idealiai tinka vištienos ir daržovių kotletams.
  • Manų kruopos turi sulčių ir suteikia tūrio. Dėl jų kotletai tampa pūstesni, panašūs į suflė. Kotletus reikia apvolioti sausoje manų kruopų košėje, prieš tai jų neįmerkus į kiaušinius, kad gautųsi lygi plutelė be riebalų pertekliaus.
  • Kukurūzų miltai arba kruopos sukuria nepaprastai apetitišką, ploną ir traškią plutelę, turinčią malonų riešutų skonį. Ši duona tinka bet kokiai mėsai ir net žuviai. Sumaišykite kukurūzų miltus su žiupsneliu prieskonių ar džiovintų česnakų ir kotletų skonis taps dar gilesnis.
  • Sezamo arba maltų linų sėklų. Jei norite kotletams suteikti neįprastą skonį, pabandykite juos apvolioti smulkintose sėklose. Sezamas suteikia subtilų skonį, o linai – lengvą riešutų atspalvį ir papildomų privalumų.

Kad kotletų plutelė būtų tolygi, po apvoliojimo prieš kepant leiskite kotletams 5 minutes pailsėti. Tuomet apskrudimas bus tvirtesnis, o traškumas išliks ilgiau, net ir atvėsus.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai