Nelimpančios keptuvės skirtos naudoti žemoje ir vidutinėje temperatūroje
Neprideganti keptuvė yra nepakeičiamas virtuvės daiktas, tačiau ji turi trūkumų. Visų pirma, nors ji puikiai tinka gaminant tokius subtilius patiekalus kaip kiaušiniai ir blynai, ji gali sugadinti kitus patiekalus ir netinka kai kuriems maisto gaminimo būdams, rašo cnet.com. Virtuvės šefas Richardas LaMarita įvardijo 5 maisto produktus, kuriems ruošti nelimpanti keptuvė nebūtų geriausias pasirinkimas.
1. dauguma mėsos ir žuvies
Nepridegančioje keptuvėje beveik neįmanoma iškepti gero kepsnio, kiaulienos kotletų, vištienos ar žuvies. Neprideganti keptuvė nėra pritaikyta aukštai temperatūrai, kurios reikia norimai plutelei išgauti, o jos paviršius nėra pritaikytas tokiai plutelei išgauti dėl keptuvės dangos.
2. dauguma daržovių
Kaip ir mėsą, daržoves reikia šiek tiek apkepti, kad jos būtų maksimaliai aromatingos, o to nepavyks pasiekti nepridegančioje keptuvėje. Cukinijoms, morkoms, svogūnams, šparagams ir bok choy geriausia nerūdijančio plieno arba ketaus keptuvė.
3. Karamelizuojami maisto produktai
Tam netinka neprideganti keptuvė. Jos paviršius tiesiog nepakankamai įkaista. Geriau naudoti ketaus keptuvę arba nerūdijančio plieno keptuvę.4. Rūgštūs maisto produktai
Labai rūgštūs maisto produktai, pavyzdžiui, pomidorai ir vyno ar acto padažai, gali suardyti nepridegančios keptuvės paviršių.
„Ratatouille yra vienas iš patiekalų, kurių neruoščiau nepridegančioje keptuvėje”, – sako LaMarita. „Šiame ir kituose receptuose esančios rūgštys laikui bėgant suardo jautrų nelimpančios keptuvės paviršių.”
5. Kepiniai, sriubos, padažai
Receptai, kuriuos reikia nuolat maišyti ar plakti, nepridegančioms keptuvėms netinka, nes gali greitai nusidėvėti paviršius.
„Pastebėjau, kad nelimpančios dangos laikui bėgant nusidėvi net ir tinkamai naudojant, tad kam spartinti šį procesą?” – pastebi LaMarita.
