Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Cukrus yra skonio stipriklis, todėl senų bulvių skonis mažai skiriasi nuo jaunų bulvių skonio.
Senas bulves ne taip lengva nulupti, jos nėra tokio sodraus skonio kaip jaunos, tačiau vis dėlto yra keletas gudrybių, kurios padės paruošti patiekalą iš senų bulvių taip, kad jis būtų toks pat geras kaip ir jaunų.
Virdami senas bulves į vandenį įberkite nedidelį kiekį cukraus (užtenka 1-2 arbatinių šaukštelių), taip pagerinsite jų skonį.
Tačiau cukraus reikėtų dėti tik užvirus vandeniui su bulvėmis. O kartu su cukrumi rekomenduojama įpilti šaukštelį citrinos sulčių, nes tai padės išvengti bulvių patamsėjimo.
Kulinarai taip pat rekomenduoja bulves dėti ne į šaltą, o į verdantį vandenį, kad būtų išsaugota kuo daugiau naudingų medžiagų.
