Gausite lengvų, maistingų ir tinkamų salotų, kurios tinka prie bet kokio patiekalo – nuo kotletų iki žuvies.
Sovietmečiu jos buvo patiekiamos kiekvienoje mokykloje, gamykloje ar studentų valgykloje. Šiandien šis receptas vėl grįžta į madą, nes jame dera minimalūs ingredientai, maksimali nauda ir vaikystės nostalgija. Kaip paruošti paprastas kopūstų salotas, rašo RBC-Ukraina.
Kas įeina į „vitaminines” salotas
Klasikinis receptas – tai tik švieži kopūstai, morkos, žali svogūnai ir šiek tiek acto arba citrinos sulčių. Kartais skoniui subalansuoti būdavo įdedamas obuolys arba truputis cukraus. Kopūstus reikia smulkiai susmulkinti ir gerai išminkyti rankomis, kad iš jų išsiskirtų sultys. Tada įmaišykite tarkuotų morkų, druskos, pagardinkite saulėgrąžų aliejumi ir viskas paruošta.
Salotos šaldytuve stovi kelias dienas ir tampa tik skanesnės, nes daržovės marinuojamos savo sultyse.
Kodėl jos vadinamos „vitaminų salotomis”
Kopūstai yra vitaminų C, K, B grupės vitaminų ir skaidulų, kurios padeda virškinimo sistemai, šaltinis. Morkos prideda beta karotino, kuris palaiko regėjimą ir odą, o žalumynai yra natūralūs antioksidantai. Rezultatas – ne tik salotos, bet ir tikras „vitaminų pliūpsnis” imuninei sistemai, ypač šaltuoju metų laiku, kai trūksta šviežių daržovių.
Kaip skonį paversti šiuolaikiškesniu
Norėdami atnaujinti gerai pažįstamą skonį, galite pridėti keletą akcentų:
- kelis lašus citrinos sulčių vietoj acto;
 - šaukštą alyvuogių aliejaus, kad skonis būtų švelnesnis;
 - šiek tiek šviežių prieskoninių žolelių, saulėgrąžų sėklų arba sezamo sėklų tekstūrai suteikti.
 
Taip gausite lengvas, maistingas ir tinkamas salotas, kurios tinka prie bet kokio patiekalo – nuo kotletų iki žuvies.
