Lengviausia kepta skumbrė: paruošta per 30 minučių ir tirpsta burnoje

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Kepta skumbrė išorėje būna šiek tiek karamelizuota, o viduje – itin sultinga.

Jei ieškote greitos vakarienės idėjos, šis keptos skumbrės receptas bus tikras atradimas. Žuvis gaunasi sultinga, minkšta ir aromatinga, o svarbiausia, kad ji iškepa vos per pusvalandį. Kaip paruošti skanią žuvį, kad ji būtų ir sveika, pasakoja „RBC-Ukraina” su nuoroda į „Receptai iš Viktorijos” socialiniame tinkle „Facebook”.

Receptas

Ingredientai:

  • skumbrė – 1 vnt.
  • prieskoniai – juodieji pipirai, kalendra (pagal skonį)

Marinatui:

  • sojų padažas – 5 šaukštai.
  • citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas.
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštelis.
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:

  1. Pašalinkite galvą, uodegą, pelekus ir stuburą. Kruopščiai išvalykite žuvį nuo vidaus ir juodos plėvelės. Iš abiejų pusių abi filė puses pabarstykite juodaisiais pipirais ir kalendromis, tada supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, citrinos sultis, cukrų ir augalinį aliejų.
  3. Sojų padažas suteikia patiekalui subalansuotą, sodrų, bet subtilų skonį.
  4. Žuvį užpilkite marinatu ir palikite 30 minučių, kad skumbrė sugertų prieskonių aromatą. Sudėkite gabalėlius į folijos laivelius oda į viršų ir 15 minučių pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę.

Iškeptos skumbrės išorė būna lengvai karamelizuota, o vidus – labai sultingas. Citrina suteikia šviežumo, o sojų padažas išryškina natūralų žuvies skonį.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai