Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Kepta skumbrė išorėje būna šiek tiek karamelizuota, o viduje – itin sultinga.
Jei ieškote greitos vakarienės idėjos, šis keptos skumbrės receptas bus tikras atradimas. Žuvis gaunasi sultinga, minkšta ir aromatinga, o svarbiausia, kad ji iškepa vos per pusvalandį. Kaip paruošti skanią žuvį, kad ji būtų ir sveika, pasakoja „RBC-Ukraina” su nuoroda į „Receptai iš Viktorijos” socialiniame tinkle „Facebook”.
Receptas
Ingredientai:
- skumbrė – 1 vnt.
 - prieskoniai – juodieji pipirai, kalendra (pagal skonį)
 
Marinatui:
- sojų padažas – 5 šaukštai.
 - citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas.
 - cukraus – 1 valgomasis šaukštelis.
 - augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
 
Paruošimas:
- Pašalinkite galvą, uodegą, pelekus ir stuburą. Kruopščiai išvalykite žuvį nuo vidaus ir juodos plėvelės. Iš abiejų pusių abi filė puses pabarstykite juodaisiais pipirais ir kalendromis, tada supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
 - Dubenyje sumaišykite sojų padažą, citrinos sultis, cukrų ir augalinį aliejų.
 - Sojų padažas suteikia patiekalui subalansuotą, sodrų, bet subtilų skonį.
 - Žuvį užpilkite marinatu ir palikite 30 minučių, kad skumbrė sugertų prieskonių aromatą. Sudėkite gabalėlius į folijos laivelius oda į viršų ir 15 minučių pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę.
 
Iškeptos skumbrės išorė būna lengvai karamelizuota, o vidus – labai sultingas. Citrina suteikia šviežumo, o sojų padažas išryškina natūralų žuvies skonį.
