Makaronai su keptais grybais: aromatingo patiekalo receptas, kuris įsimyli nuo pirmo šaukšto

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Makaronus patiekite gilioje lėkštėje, apibarstykite parmezanu ir čiobrelio šakele.

Makaronai visada yra gera idėja. Jiems nereikia nereikalingų žodžių ar sudėtingų padažų, nes jų galia slypi paprastume. Ypač jei patiekite juos su kvapniais keptais grybais, subtiliu grietinėlės sūriu ir žolelėmis. Maisto tinklaraštininkė Olga Riabenko pasakojo, kad norint namuose pasigaminti restorano patiekalą, nereikia valandų valandas stovėti prie viryklės. Skanėstus galima paruošti tikrai paprastai. Ruduo – grybų sezonas ir sunku rasti produktą, kuris geriau perteiktų jo nuotaiką.

Kepti grybai pasižymi sodriu, šiek tiek dūminiu skoniu, kuris puikiai dera su kreminiais padažais. Kartu su makaronais jie sukuria puikų patiekalą, sušildantį kūną ir sielą.

Receptas

Ingredientai:

  • Makaronai 300 g
  • Grybai (pievagrybiai arba miško grybai) 400 g
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt.
  • Česnakas 1 galvutė
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštai.
  • Čiobreliai 1 šaukštelis
  • Kreminis sūris 200 g
  • Druska
  • Pipirai

Maisto gaminimas

  1. Į formą sudėkite griežinėliais pjaustytus grybus, pusžiedžiais pjaustytą raudonąjį svogūną, per pusę perpjautą česnako galvutę ir grietinėlės sūrį.
  2. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir įberkite čiobrelių.
  3. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 30 minučių, kol daržovės suminkštės, o sūris taps auksinis ir minkštas.
  4. Kol grybai kepa, išvirkite makaronus iki al dente.
  5. Nepamirškite išvirę palikti šiek tiek vandens, jis padės sukurti puikų padažą.
  6. Išimkite formą iš orkaitės, įpilkite šiek tiek makaronų vandens ir gerai išmaišykite, padažas taps šilkinis ir aromatingas.
  7. Karštus makaronus iš karto sudėkite į formą, atsargiai išmaišykite.

Patarimai

  • Jei norite gilesnio skonio, kepdami grybus įpilkite šiek tiek baltojo vyno.
  • Jei mėgstate trauką, pabaigoje įberkite šiek tiek tarkuoto parmezano arba mėlynojo pelėsinio sūrio.
  • Miško grybai suteiks ryškesnį skonį, bet tinka ir įprasti grybai.

Makaronus patiekite gilioje lėkštėje, pabarstykite parmezanu ir čiobrelio šakele. Uždekite žvakę, įjunkite ramią muziką ir leiskite, kad grybų aromatas pripildytų namus šilumos.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai