Namų gamybos lydyto sūrio receptas: nebereikia jo pirkti

Rezultatas – švelni, vientisa masė, kurią galima tepti ant duonos arba dėti į patiekalus.

Naminis lydytas sūris yra paprastas būdas gauti natūralų ir sveiką produktą be dirbtinių priedų. Dėl to gausite švelnią, vientisą masę, kurią galima tepti ant duonos arba dėti į patiekalus. Apie tai praneša „RBC-Ukraina” su nuoroda į maisto tinklaraštininko Alekso Milo „Instagram” puslapį.

Lydytas sūris: paprastas receptas

Ingredientai:

  • varškė – 350 g (5%)
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • Sviestas – 60 g (82,5 %)
  • druskos – 1 šaukštelis
  • sodos – 1/2 šaukštelio
  • česnakas – 2-3 skiltelės
  • ryšulėlis smulkiai supjaustytų krapų

Iš viso paruošti 20 min. ir 1 val. palaikyti šaldytuve.

Paruošimas

  1. Varškę, kiaušinius, aliejų, sviestą, druską ir sodą sutrinkite mikseriu iki vientisos masės be gumuliukų.
  2. Tada perkelkite į puodą storu dugnu ir pastatykite ant silpnos ugnies.
  3. Nuolat maišykite mentele, kol mišinys taps skystas.
  4. Tada mišinį supilkite į grietinėlę, sudėkite smulkintą česnaką ir krapus.
  5. Dėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai