Rezultatas – švelni, vientisa masė, kurią galima tepti ant duonos arba dėti į patiekalus.
Naminis lydytas sūris yra paprastas būdas gauti natūralų ir sveiką produktą be dirbtinių priedų. Dėl to gausite švelnią, vientisą masę, kurią galima tepti ant duonos arba dėti į patiekalus. Apie tai praneša „RBC-Ukraina” su nuoroda į maisto tinklaraštininko Alekso Milo „Instagram” puslapį.
Lydytas sūris: paprastas receptas
Ingredientai:
- varškė – 350 g (5%)
 - kiaušiniai – 2 vnt.
 - Sviestas – 60 g (82,5 %)
 - druskos – 1 šaukštelis
 - sodos – 1/2 šaukštelio
 - česnakas – 2-3 skiltelės
 - ryšulėlis smulkiai supjaustytų krapų
 
Iš viso paruošti 20 min. ir 1 val. palaikyti šaldytuve.
Paruošimas
- Varškę, kiaušinius, aliejų, sviestą, druską ir sodą sutrinkite mikseriu iki vientisos masės be gumuliukų.
 - Tada perkelkite į puodą storu dugnu ir pastatykite ant silpnos ugnies.
 - Nuolat maišykite mentele, kol mišinys taps skystas.
 - Tada mišinį supilkite į grietinėlę, sudėkite smulkintą česnaką ir krapus.
 - Dėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.
 
