Perlovka bus švelni ir skani net be mėsos: štai kaip ją gamina profesionalūs virėjai.

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Kaip paruošti aromatingą perlinę sriubą be mėsos: paprasti patarimai

Dauguma žmonių mano, kad be mėsos perliniai koldūnai būna blankūs ir neskanūs. Tačiau profesionalūs virtuvės šefai įrodė priešingai: ši paprasta kruopų košė gali tapti tikru kulinariniu šedevru, jei žinosite keletą jos gaminimo gudrybių.

Tinkamas paruošimas, kvapnūs prieskoniai, šiek tiek dėmesio detalėms – ir nustebsite, kokie minkšti, traškūs ir skanūs gali būti paprasti perliniai pipirai.

Kaip pasigaminti švelnią ir skanią perlovką be mėsos: instrukcijos žingsnis po žingsnio

  • Svarbiausia – tinkamai paruošti kruopas. Perlinės kruopos reikalauja kantrybės. Kad jos taptų minkštos, jas reikia mirkyti šaltame vandenyje bent 6-8 valandas, o geriau per naktį. Tada kruopos išbrinks, tolygiai išvirs ir nepraras formos. Profesionalūs virėjai pataria: vieną ar du kartus pakeiskite vandenį, kad pašalintumėte krakmolo perteklių ir kartumą.
  • Virkite keliais etapais. Kruopas užpilkite švariu vandeniu santykiu 1:4, užvirinkite ir virkite 7 minutes. Tuomet vandenį nusunkite – taip pašalinsite visus likusius glitimo likučius. Vėl įpilkite karšto vandens arba daržovių sultinio ir ant silpnos ugnies virkite dar 40-45 minutes. Taip verdant perlai taps trapūs ir lengvi, nelipnios konsistencijos.
  • Skonio ir aromato suteikimas. Net ir be mėsos perlovka gali būti labai skani, jei parinksite tinkamus prieskonius. Svogūnus ir morkas apkepkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Įdėkite šiek tiek česnako, lauro lapų, paprikos, juodųjų pipirų arba ciberžolės. Kepimo pabaigoje galite įpilti šiek tiek sviesto arba alyvuogių aliejaus, tada skonis bus daug gilesnis. Jei norite daugiau sodrumo, įdėkite troškintų daržovių, grybų arba pupelių, šie produktai puikiai dera su perlinėmis kruopomis ir savo tekstūra pakeičia mėsą.
  • Leiskite košei subręsti. Kai perlovka paruošta, neskubėkite jos iš karto patiekti. Uždenkite puodą rankšluosčiu ir palikite 15 minučių. Per tą laiką košė baigs virti ir taps dar minkštesnė. Šią paslaptį dažnai naudoja virėjai, tada patiekalas būna kvapnus, aksominis ir lengvas.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai