Skanūs pyragai su minimaliomis pastangomis
Kartais norisi išsikepti namuose, bet šaldytuve turite mažiausiai produktų. Štai tada praverčia šis greitas pyragaičių be pieno ir kiaušinių receptas. RBC-Ukraina pasakoja, kaip paruošti pyragą, remdamasi virėjos Jane Lubowitz įrašu socialiniame tinkle „Facebook”.
Receptas
Ingredientai:
- Vanduo – 3 puodeliai
 - Šviežios mielės – 100 g
 - Cukrus – 4 šaukštai.
 - Druska – 1 šaukštelis.
 - Augalinis aliejus – 150 g
 - Miltai – 600-700 g miltų
 - Įdaras – 200 g uogienės arba bet kokio kito pasirinkto įdaro
 
Paruošimas
- Pašildykite vandenį iki 40 °C, ištirpinkite mieles, suberkite cukrų ir įberkite kelis šaukštus miltų. Palikite pakilti 15 minučių – tešla turi pakilti ir tapti puri.
 - Įberkite druskos, palaipsniui suberkite likusius miltus ir supilkite aliejų. Išminkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
 - Padalykite tešlą į gabalus, iškočiokite plokščius pyragėlius, į vidurį dėkite įdaro (uogienės, bulvių, kopūstų ar aguonų) ir sandariai užspauskite kraštus.
 - Pyragėlius dėkite ant pergamento ir iš karto pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 15-17 minučių, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus paplotėlius aptepkite sviestu arba augaliniu aliejumi (jei norite lieso varianto).
 
