Pyragai be pieno ir kiaušinių: paprastas vandens receptas, kuris užkariaus net pradedančiuosius

Skanūs pyragai su minimaliomis pastangomis

Kartais norisi išsikepti namuose, bet šaldytuve turite mažiausiai produktų. Štai tada praverčia šis greitas pyragaičių be pieno ir kiaušinių receptas. RBC-Ukraina pasakoja, kaip paruošti pyragą, remdamasi virėjos Jane Lubowitz įrašu socialiniame tinkle „Facebook”.

Receptas

Ingredientai:

  • Vanduo – 3 puodeliai
  • Šviežios mielės – 100 g
  • Cukrus – 4 šaukštai.
  • Druska – 1 šaukštelis.
  • Augalinis aliejus – 150 g
  • Miltai – 600-700 g miltų
  • Įdaras – 200 g uogienės arba bet kokio kito pasirinkto įdaro

Paruošimas

  1. Pašildykite vandenį iki 40 °C, ištirpinkite mieles, suberkite cukrų ir įberkite kelis šaukštus miltų. Palikite pakilti 15 minučių – tešla turi pakilti ir tapti puri.
  2. Įberkite druskos, palaipsniui suberkite likusius miltus ir supilkite aliejų. Išminkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
  3. Padalykite tešlą į gabalus, iškočiokite plokščius pyragėlius, į vidurį dėkite įdaro (uogienės, bulvių, kopūstų ar aguonų) ir sandariai užspauskite kraštus.
  4. Pyragėlius dėkite ant pergamento ir iš karto pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 15-17 minučių, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus paplotėlius aptepkite sviestu arba augaliniu aliejumi (jei norite lieso varianto).
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai