Ką dėti į derunes, kad jos būtų auksinės ir skanios

Derūnai – mėgstamas ukrainiečių virtuvės patiekalas, kuris visada asocijuojasi su namų jaukumu ir keptų bulvių aromatu.

Jei jūsų derūnai kepdami dažnai patamsėja, šie naudingi patarimai padės jums išvengti tokios problemos. Vienas paprastas produktas padės išsaugoti jų apetitą žadinančią auksinę spalvą, o skonis bus daug intensyvesnis.

Derūnai – mėgstamiausias ukrainiečių virtuvės patiekalas, kuris visada asocijuojasi su namų jaukumu ir keptų bulvių aromatu. Tačiau dažnai bulvių masė greitai pradeda tamsėti, todėl patiekalas atrodo neskanus. Tačiau yra paprasta gudrybė, kuri ne tik išsaugos gražią dervų spalvą, bet ir padarys jas skanesnes. O geriausia, kad šio produkto tikrai yra kiekvienoje virtuvėje.

Ko dėti į tešlą, kad derūnai būtų skanūs ir nepatamsėtų

Tai įprasta citrinos rūgštis arba sultys. Derūnai tamsėja dėl natūralaus bulvių oksidacijos proceso, kai krakmolas sąveikauja su oru. Norėdami to išvengti, tiesiog įpilkite kelis lašus citrinos sulčių arba žiupsnelį citrinos rūgšties iš karto po to, kai sutarkuojate bulves.

Citrinos rūgštis neutralizuoja tamsėjimą sukeliančius fermentus ir bulvės išlieka šviesios net ir kepant. O rūgštis išryškina natūralų bulvių skonį, todėl derūnai tampa išraiškingesni ir gardesni.

Ko dar galima dėti į derūnų tešlą, kad ji būtų sodraus skonio

Be citrinos sulčių, yra dar keletas paprastų ingredientų, kurie paprastus derūnus pavers tikru kulinariniu šedevru.

  • Tarkuotas svogūnas ne tik suteikia sultingumo, bet ir neleidžia bulvių masei patamsėti.
  • Krakmolas. Jei bulvės vandeningos, įberkite šaukštą bulvių arba kukurūzų krakmolo, tada derūnos bus traškios.
  • Grietinė arba kefyras. Įdėjus kelis šaukštus pieno produkto, masė taps minkštesnė, o skonis švelnesnis ir kreminis.

Virėjai rekomenduoja prieš pat kepimą bulvių masę būtinai pasūdyti, kad ji neišskirtų per daug drėgmės.

Kaip kepti derunes, kad jos būtų auksinės spalvos ir nesugertų aliejaus

  1. Derunes dėkite tik ant gerai įkaitintos keptuvės.
  2. Per greitai jų neapverskite, leiskite jiems paruduoti.
  3. Iškeptus derūnus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai