Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Net brangiausias parmezanas ar paprastas čederis gali sugesti per anksti, jei nėra tinkamai laikomas.
Aromatingas, minkštas, sūrus ar kreminis sūris išlieka mėgstamas milijonų žmonių. Tačiau net ir brangiausias parmezanas ar paprastas čederio sūris gali sugesti per anksti, jei bus netinkamai laikomas. Kur ir kaip laikyti sūrį, kad jis nesugestų, pasakoja „Daily Express”.
Klaida, kurią daro beveik visi
Sūrio specialistas Dominique’as Delacourt’as iš „Champignon-Hofmeister” teigė, kad dažniausiai pasitaikanti klaida – laikyti sūrį maistinėje plėvelėje šalčiausioje šaldytuvo lentynoje.
„Daugelis žmonių mano, kad kuo sandariau supakuosite sūrį ir įdėsite giliau į šaldytuvą, tuo ilgiau jis išliks šviežias. Tačiau tai blogiausia, ką galite padaryti”, – aiškina ekspertas.
Pasak jos, sūris yra „gyvas” produktas, kuriam reikia oro. Tanki plėvelė jį „uždusina”, sulaikydama drėgmę viduje. Dėl to atsiranda rūgštus kvapas, gleivės ir pelėsis, o sūris tampa lipnus arba kietas.
Paprasta šviežio sūrio paslaptis
Kad sūris išliktų šviežias, Dominykas pataria suvynioti jį į pergamentinį popierių ir įdėti į indą ar maišelį – ne sandarų.
„Taip sūris lieka apsaugotas, bet „kvėpuoja”, išlaikydamas kreminę tekstūrą ir švarų skonį”, – sako ji.
Kur geriausia vieta šaldytuve
Neslėpkite sūrio žemiausioje, šalčiausioje lentynoje, ten per sausa ir šalta, o produktas greitai praranda skonį.
Ideali vieta – daržovių stalčius, kur temperatūra šiek tiek aukštesnė, o drėgmė stabili. Tai padeda išsaugoti sūrio minkštumą ir natūralų skonį.
Skirtingų rūšių sūrius laikykite atskirai
Dominykas taip pat pataria nedėti skirtingų sūrių šalia vienas kito. Sūris veikia kaip kempinė, jis sugeria aplink esančius kvapus. Jei jis guli šalia svogūnų ar kario, nenustebkite pajutę „egzotišką skonį”.
