Kaip tinkamai virti sriubą, kad vermišeliai neužvirtų ir neišbrinktų: kulinarinė gudrybė

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Beveik kiekvienas bent kartą susidūrė su tuo, kad vietoj skanios sriubos su vermišeliais išeina tiršta rūgšti sriuba arba lipni masė.

Kad vermišeliai sriuboje išliktų elastingi ir nevirstų košėmis, reikia atlikti vos kelis paprastus veiksmus. Šios smulkmenos paprastą patiekalą paverčia tikru kulinarijos šedevru – aromatingu, aiškiu ir visada apetitišku.

Beveik kiekvienas bent kartą susidūrė su tuo, kad vietoj skanios sriubos su vermišeliais išeina tiršta rūgšti sriuba arba lipni masė. Atrodo, kad visi vermišeliai dingo, ištirpę sultinyje. Iš tikrųjų priežastis slypi ne makaronuose, o tame, kaip ir kada jie dedami į sriubą. Kulinarai atskleidė paprastą, bet labai veiksmingą gudrybę, kuri padės išlaikyti vermišelius elastingus net po kelių dienų laikymo.

Kaip tinkamai išvirti sriubą, kad vermišeliai neišvirtų ir neišbrinktų

  • Išankstinis kepimas. Kad vermišeliai neišvirtų, prieš dėdami juos į sriubą pabandykite lengvai apkepti ant sausos keptuvės iki auksinės spalvos. Šis būdas sutirština makaronų tekstūrą, suteikia sriubai gražų auksinį atspalvį ir lengvą riešutų skonį. Ši gudrybė ypač gerai tinka ploniems vermišeliams ir naminiams makaronams.
  • Kada dėti vermišelius. Dažniausia klaida – per anksti į sriubą suberti vermišelius. Ji greitai įsigeria ir toliau sugeria skystį užpylimo metu. Vermišelius dėkite pačioje virimo pabaigoje, likus 5-7 minutėms iki sriubos virimo pabaigos. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite jį stovėti po dangčiu – karštas skystis išvirs makaronus nepavers jų lipnia mase.
  • Svarbu proporcijos. Dauguma žmonių deda daug makaronų, tada net ir tinkamai išvirta sriuba greitai sutirštėja. Optimalus santykis yra 1 dalis vermišelių ir 8-10 dalių sultinio. Jei norite, kad sriuba išliktų tiršta net ir kitą dieną, neviršykite šios proporcijos.
  • Makaronų kokybė. Rinkitės vermišelius, pagamintus iš kietųjų kviečių. Juose yra mažiau krakmolo, jie nevirsta ir išlaiko savo formą net pašildžius. Pigūs, minkšti vermišeliai visada sulips, kad ir koks tobulas būtų sriubos receptas.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai