Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei ar šventiniam stalui, o jo skonis nustebins net ir tuos, kurie nelaiko savęs mėsos gerbėjais.
Aromatingi, sultingi ir tokie minkšti, kad tiesiog atsiskiria nuo kaulo – tokie būna kepti šonkauliukai, paruošti pagal šį naminį receptą. Patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei ar šventiniam stalui, o jo skonis nustebins net tuos, kurie nelaiko savęs mėsos gerbėjais. Neprilygstamu šonkauliukų receptu dalijasi „RBC-Ukraina”, remdamasi įrašu „Facebook” bendruomenės „Receptai iš Viktorijos” paskyroje.
Receptas
Ingredientai:
- Kiaulienos šonkauliukai – 1,5 kg
 - kečupas „Tender” – 150 g
 - garstyčios su medumi (su pilno grūdo grūdais) – 1 valgomasis šaukštas.
 - sojų padažas – 100 g
 - balzaminis actas – 50 g
 - medus – 2 šaukštai.
 - česnakas – 2 skiltelės
 - apelsinas – 1 vnt.
 - cukraus – 4 šaukštai.
 - druskos – ½ šaukštelio.
 - vandens – 500 ml
 - tamsus alus – 500 ml
 
Paruošimas:
- Dideliame puode sumaišykite kečupą, garstyčias, sojų padažą, actą, medų, druską, cukrų, sutrintą česnaką ir nulupto apelsino skilteles.
 - Sudėkite šonkauliukus, supilkite vandenį ir alų. Uždenkite dangčiu arba folija, kad neišeitų garai, ir virkite 1-1,5 val. ant silpnos ugnies nuo užvirimo.
 - Išimkite šonkauliukus, perkoškite padažą ir virkite keptuvėje, kol taps tirštas.
 - Apšlakstykite juo mėsą ir 20 minučių kepkite 180 °C temperatūroje, kad pasidarytų aromatingas glajus.
 - Šonkauliukus patiekite su šaukštu kečupo, marinuotais raudonaisiais svogūnais arba švelnia bulvių koše.
 - Karamelinė plutelė, citrusinių apelsinų ir medaus bei garstyčių skonis pavers šį patiekalą tikru kulinariniu malonumu.
 
