Kepti šonkauliukai, tirpstantys burnoje: receptas, kuris užkariauja nuo pirmo karto

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei ar šventiniam stalui, o jo skonis nustebins net ir tuos, kurie nelaiko savęs mėsos gerbėjais.

Aromatingi, sultingi ir tokie minkšti, kad tiesiog atsiskiria nuo kaulo – tokie būna kepti šonkauliukai, paruošti pagal šį naminį receptą. Patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei ar šventiniam stalui, o jo skonis nustebins net tuos, kurie nelaiko savęs mėsos gerbėjais. Neprilygstamu šonkauliukų receptu dalijasi „RBC-Ukraina”, remdamasi įrašu „Facebook” bendruomenės „Receptai iš Viktorijos” paskyroje.

Receptas

Ingredientai:

  • Kiaulienos šonkauliukai – 1,5 kg
  • kečupas „Tender” – 150 g
  • garstyčios su medumi (su pilno grūdo grūdais) – 1 valgomasis šaukštas.
  • sojų padažas – 100 g
  • balzaminis actas – 50 g
  • medus – 2 šaukštai.
  • česnakas – 2 skiltelės
  • apelsinas – 1 vnt.
  • cukraus – 4 šaukštai.
  • druskos – ½ šaukštelio.
  • vandens – 500 ml
  • tamsus alus – 500 ml

Paruošimas:

  1. Dideliame puode sumaišykite kečupą, garstyčias, sojų padažą, actą, medų, druską, cukrų, sutrintą česnaką ir nulupto apelsino skilteles.
  2. Sudėkite šonkauliukus, supilkite vandenį ir alų. Uždenkite dangčiu arba folija, kad neišeitų garai, ir virkite 1-1,5 val. ant silpnos ugnies nuo užvirimo.
  3. Išimkite šonkauliukus, perkoškite padažą ir virkite keptuvėje, kol taps tirštas.
  4. Apšlakstykite juo mėsą ir 20 minučių kepkite 180 °C temperatūroje, kad pasidarytų aromatingas glajus.
  5. Šonkauliukus patiekite su šaukštu kečupo, marinuotais raudonaisiais svogūnais arba švelnia bulvių koše.
  6. Karamelinė plutelė, citrusinių apelsinų ir medaus bei garstyčių skonis pavers šį patiekalą tikru kulinariniu malonumu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai