Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Kruasano mėsainiai puikiai tinka su taure lengvo raudonojo pinot noir vyno arba putojančio prosecco, jei norite švęsti.
Prancūziško kruasano švelnumas ir amerikietiško mėsainio sultingumas sukuria kulinarinę romantiką, kurią norėsite atkartoti savo virtuvėje.
Jei manote, kad mėsainiai jūsų jau niekuo nebestebina, susipažinkite su „Croissant Smash Burger”. Pastaruosius kelis mėnesius „TikTok” ir „Instagram” fudtrendų pagrindas – švelni tešla vietoj įprastos bandelės paverčia greitojo maisto mėgstamiausią patiekalą kažkuo žavingu ir elegantišku.
Paslaptis paprasta – vietoj sunkios bandelės – kruasanas, vietoj įprasto padažo – kreminis majonezo, karamelizuotų svogūnų ir marinuotų agurkų mišinys, o mėsa puikiai iškepta, plona ir sultinga. Tai ne šiaip mėsainis, tai mėsainis tiems, kurie mėgsta gyvenimą su skoniu. O išsamus jo paruošimo receptas papasakotas saporo puslapyje.
Receptas
Ingredientai:
Burgeris
- malta jautiena 700 g
- aisbergo lapai
- pomidorai
- sūrio griežinėliai
- dideli kruasanai 4 vnt.
- druska
- pipirai
Karamelizuoti svogūnai
- didelis baltas svogūnas 2 vnt.
- alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas
- sviestas 2 šaukštai
- cukraus 1 šaukštelis
- druskos
Padažas
- Majonezas
- kečupas
- Karamelizuoti svogūnai
- marinuoti agurkai
- garstyčios 1 valgomasis šaukštas
- baltasis actas 1 šaukštelis
- cukraus 1 šaukštelis
- druskos
- juodieji pipirai
Česnakų aliejus
- ištirpintas sviestas
- kapotos petražolės
- česnakų milteliai 1 šaukštelis
- česnakų pasta 1 šaukštelis
- druskos
Paruošimas
- Vidutiniame dubenyje sumaišykite majonezą, kečupą, svogūnus, marinuotus agurkus, garstyčias, actą, druską, pipirus ir cukrų.
- Gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, padažas turėtų susigerti, kol ruošite likusius patiekalus.
- Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir aliejų, sudėkite svogūną, cukrų ir druską.
- Kepkite 15-20 min. retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai suminkštės, taps gintarinio aukso spalvos ir saldūs.
- Padalykite faršą į 4 porcijas (maždaug po 100-120 g kiekvienoje).
- Suformuokite rutuliukus, tada suplokite juos į plonas, plokščias „pynes”, šiek tiek didesnes už kruasaną.
- Pagardinkite druska ir pipirais.
- Gerai įkaitintoje keptuvėje kepkite po 2 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
- Apvertę ant viršaus užtepkite garstyčių, tada iš karto uždėkite sūrio gabalėlį. Kepkite dar 1-2 min., sūris turėtų išsilydyti.
- Kruasanus perpjaukite per pusę, riekeles patepkite česnakiniu sviestu ir kepkite ant sausos keptuvės, kol taps traškūs. Jau šiame etape aromatas privers jus nusišypsoti.
- Apatinę kruasano pusę patepkite padažu, dėkite aisbergo lapus, pomidorą, karštą kotletą, dar vieną šaukštą padažo ir uždenkite kita kruasano puse.
Patarimai
- Jei norite, kad mėsainis būtų „restorano kokybės”, į česnakų mišinį įpilkite šiek tiek triufelių aliejaus.
- Jei nevalgote raudonos mėsos, pabandykite maltą mėsą pakeisti kalakutiena arba vištiena.
- Kad maistas būtų tobulas, prieš patiekdami kruasano viršų pabarstykite smulkia jūros druska.
Kruasano mėsainiai puikiai dera su taure lengvo raudonojo pinot noir vyno arba putojančio „Prosecco”, jei norite švęsti. O jei norite nealkoholinio varianto – atšaldyto limonado su bazilikais arba kolos.
Šiek tiek prancūziško spindesio, amerikietiško polėkio ir naminės šilumos, ir jūsų šeima tikrai norės, kad šis patiekalas liktų valgiaraštyje visam laikui.
