Nebrangi daržovė, dėl kurios kotletai bus sultingi net kitą dieną: apie ką kalbama

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Šis paprastas triukas ypač tinka maltai jautienai arba kiaulienai – šių rūšių mėsai reikia papildomos drėgmės.

Kiekviena šeimininkė žino nusivylimą: kotletai, kurie vakar buvo minkšti ir sultingi, šiandien jau virsta sausais ir kietais džiūvėsėliais. Tačiau virtuvės šefai patikina, kad išeitis slypi tiesiai jūsų virtuvėje.

Kalbame apie paprastas žalias bulves. Sutarkuokite šią šakninę daržovę ir įmaišykite į maltinukus – tai daro stebuklus.

Bulvių krakmolas ir drėgmė išlaiko sultis kotletuose, todėl net ir pašildyti jie išlieka minkšti ir apetitiški. Ši paprasta gudrybė žinoma daugeliui virėjų, nors apie ją kalbama retai. Bulvės yra pigios, lengvai prieinamos ir visada po ranka.

Skirtingai nei duona, kurios dažnai dedama į maltinukus, bulvės kotletų neapsunkina. Jos išsaugo jų struktūrą ir minkštumą.

Virėjai pataria naudoti jaunus bulvių gumbus – juose yra daugiau drėgmės ir mažiau krakmolo. Tačiau puikiai tinka ir paprastos bulvės. Svarbiausia jas sutarkuoti smulkia tarka ir iš karto sumaišyti su malta mėsa.

Kai kurios šeimininkės baiminasi, kad bulvės pakeis skonį. Tačiau pagamintame patiekale jis beveik nepastebimas. Tačiau rezultatas matomas iš karto: kotletai tampa orūs, išlaiko formą ir sultingumą.

Šis triukas ypač gerai tinka maltai jautienai arba kiaulienai – šių rūšių mėsai reikia papildomos drėgmės.

Užtenka vos vieno vidutinio dydžio gumbų pusei kilogramo maltos mėsos – ir kotletai jau tampa sultingesni ir maistingesni. Minkšta tekstūra patinka vaikams, o svarbiausia – jie išlieka skanūs net ir kitą dieną. Juos galite drąsiai šildyti nebijodami, kad jie išdžius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai