Pasak Mary Berry, šis receptas yra jos mėgstamiausias.
Nėra geresnio ir gaivesnio deserto už citrininį keksiuką su saldžia tešla ir malonia rūgštele. Ypač jo receptu pasidalijo garsioji kulinarė Mary Berry, rašo „Express”.
„Jei paklaustumėte bet kurio žmogaus, koks yra jo mėgstamiausias keksiukas, atsakymas beveik visada bus „citrininis”. Tai neabejotinai mano mėgstamiausias”, – patikino ji.
Pažymima, kad kepimo karalienė ne vienerius metus tobulino šį receptą, kad jis būtų tobulas.
„Marijos citrininis keksas populiarus nuo 1960-ųjų ir tai yra receptas, apie kurį jos dažniausiai klausiama gatvėje”, – rašoma BBC maisto svetainėje.
Receptas
Ingredientai
Pyragaičiams:
- 225 g kambario temperatūros kepimo aliejaus arba sviesto;
 - 225 g cukraus;
 - 275 g miltų;
 - du arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
 - keturi vištų kiaušiniai;
 - keturi šaukštai pieno;
 - dvi citrinos, tik smulkiai sutarkuota žievelė.
 
Glajui:
- 175 g cukraus;
 - dviejų citrinų sulčių.
 
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C/160 °C temperatūros, kepimo indą ištepkite aliejumi, dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.
 - Sumaišykite visus ingredientus dideliame dubenyje ir dvi minutes plakite elektriniu maišytuvu arba iki vientisos masės. Tada supilkite mišinį į formą ir išlyginkite paviršių.
 - Tada kepkite keksiukus 35-40 minučių, kol tešla atsiplėš nuo formos šonų ir bus kieta, kai pirštu lengvai paspausite tešlos vidurį.
 - Tuo pat metu paruoškite glajų. Sumaišykite cukrų su citrinos sultimis ir išmaišykite iki skystos konsistencijos.
 - Palikite pyragą penkias minutes atvėsti formoje, tada išimkite jį, nenuimdami kepimo popieriaus, ir padėkite ant grotelių virš padėklo.
 
„Teptuku aptepkite visą šilto pyrago paviršių glajumi ir palikite jį sustingti. Nuimkite kepimo popierių ir supjaustykite pyragą gabalėliais. Šis pyragas išliks šviežias sandariame inde tris-keturias dienas, bet labai gerai užšaldomas”, – pabrėžė „Express”.
