Šis paprastas triukas tinka bet kokiai tešlai, net ir saldiems pyragams.
Vienas netikėtas ingredientas gali labai pagerinti bet kokį kepinį – nuo čeburekų iki švelnių blynų. Šis paprastas triukas tinka bet kokiai tešlai, net ir saldiems pyragams.
Daugelis žmonių prisipažįsta, kad jiems „nesiseka” su tešla, todėl jie vengia kepimo ir nesiima net paprastų blynų. Tuo tarpu kiti gali minkyti bet ką ir jiems pavyksta iš pirmo karto.
Čia tikrai nėra jokios magijos: tereikia žinoti keletą išbandytų kulinarinių gudrybių, kurios padeda lengvai dirbti su bet kokia tešla ir miltais.
Pirmas ir svarbiausias dalykas – visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Šalti produktai blogai jungiasi tarpusavyje, todėl tešla tampa standesnė, ne tokia elastinga ir blogiau kyla. Tačiau yra dar vienas mažai žinomas būdas, apie kurį numano ne kiekviena šeimininkė. Yra paprastas komponentas, kurio užtenka vos vieno valgomojo šaukšto, kad bet kokia tešla išeitų stebėtinai minkšta ir vienodai puri. Ir tai yra… paprasta degtinė.
Nesvarbu, ar kepate čeburekus, picas, pyragus, blynus, blynelius, ar apkepus, tiesiog įpilkite 1 valgomąjį šaukštą degtinės kiekvienam 500 g miltų. Kepant alkoholis visiškai išgaruoja, todėl patiekalus galite drąsiai duoti valgyti net vaikams. Tačiau rezultatas bus pastebimai geresnis nei įprastai. Kodėl tai veikia būtent taip?
- Pirma, alkoholis stabdo pernelyg didelį glitimo susidarymą, todėl tešla tampa minkšta, elastinga ir su ja labai malonu dirbti.
 - Antra, alkoholis išgaruoja greičiau nei vanduo, todėl tešla kaitinant aktyviau kyla.
 
Dėl to kepti gaminiai – čeburekai, bulvytės, blyneliai – būna lengvi ir orūs, o atvėsę ilgiau išlaiko minkštumą.
Išbandykite šią paprastą gudrybę ir kepimas nebebus vargas.
