Vištienos pastrami: mėsos, kuri tiks šventiniam pjaustymui, receptas

Jums reikės vištienos krūtinėlės, prieskonių ir orkaitės.

Vištienos pastrami – puikus pirktinės dešros pakaitalas, tinkantis šventiniams pjaustymams, salotoms ar tiesiog patiekiamas su bet kokiu garnyru.

Jums reikės vištienos krūtinėlės, prieskonių ir orkaitės. Galutinis rezultatas bus aromatingas, sultingas ir gražus patiekalas.

Receptas

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė 700-800 g
  • malta paprika 1 šaukštelis.
  • džiovintas česnakas 1 šaukštelis.
  • susmulkinti apyniai 1 šaukštelis.
  • augalinis aliejus 30 g
  • druska

Paruošimas:

  1. Dubenyje sumaišykite papriką, džiovintus česnakus, apynius, augalinį aliejų ir druską.
  2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite paruoštu mišiniu ir palikite 30-60 min. kambario temperatūroje.
  3. Iš folijos padarykite formą su šonais, sudėkite į ją vištienos filė ir padėkite ant kepimo skardos.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros ir 20 minučių siųskite į ją skardą su vištienos filė, tada išjunkite orkaitę, neatidarykite durelių ir palikite mėsą joje 4-6 valandoms. Išimkite mėsą iš orkaitės ir laikykite šaldytuve.

Prieskonius naudokite pagal savo skonį.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai